Een warmtepomp met diepteboring haalt uw energie uit de grond

Een warmtepomp met diepteboring haalt uw energie uit de grond

Op zoek naar een efficiënte en ecologische manier om uw woning te verwarmen? Overweeg dan om een warmtepomp met diepteboring te installeren. Deze warmtepomp haalt uw energie gewoon uit de grond. Met deze energie kan u zuinig uw woning verwarmen én heeft u steeds lekker warm water ter beschikking.

Hoe werkt een warmtepomp met diepteboring?

Een warmtepomp met diepteboring, ook wel een verticale warmtepomp genoemd, is een grond warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt. Aan de hand van een buizenstelsel wordt het water opgewarmd. Dat water vindt via een warmtepomp zijn weg tot het verwarmingssysteem.

Om warmte uit de grond te kunnen halen beschikt de warmtepomp over een verticaal captatienet. Door middel van boringen wordt de verticale grondwisselaar, bestaande uit aardsondes en buizen, verticaal in de ondergrond aangebracht.

warmtepomp met diepteboring

Wat zijn de voordelen?

Heeft u een woning met een grote of eerder kleine grondoppervlakte? Aangezien het mogelijk is om ook meerdere kleine boringen te maken kan deze warmtepomp bijna overal geïnstalleerd worden. En dat is lang niet het enige voordeel dat een verticale warmtepomp te bieden heeft. Zo is de pomp ook onderhoudsvrij, stoot ze amper of geen CO2 uit en geniet ze van een lange levensduur.

Wist u trouwens dat de seizoenen geen invloed hebben op het rendement van deze warmtepomp? Zo geniet u het hele jaar door van een constant en hoog rendement! Maar er is wel een keerzijde aan de medaille. Het kostenplaatje voor een warmtepomp met diepteboring is prijzig. De boringen die nodig zijn voor deze warmtepomp kosten erg veel geld. Bovendien heeft u ook een vergunning nodig voor het uitvoeren van de grondboringen.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over een warmtepomp met diepteboring? Bent u benieuwd of deze warmtepomp de beste keuze is in uw situatie? Doe dan beroep op Van der Vurst. Wij staan u graag bij met raad en daad. Contacteer ons via 053/39.53.39 of via ons contactformulier.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail