Waarom kiezen voor Van der vurst?

Een warmtepomp met diepteboring haalt jouw energie uit de grond

Op zoek naar een efficiënte en ecologische manier om jouw woning te verwarmen? Overweeg dan om een warmtepomp met diepteboring te installeren. Deze warmtepomp haalt jouw energie gewoon uit de grond. Met deze energie kan je zuinig jouw woning verwarmen én heb je steeds lekker warm water ter beschikking.

Hoe werkt een warmtepomp met diepteboring?

Een warmtepomp met diepteboring, ook wel een verticale warmtepomp genoemd, is een grond warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt. Aan de hand van een buizenstelsel wordt het water opgewarmd. Dat water vindt via een warmtepomp zijn weg tot het verwarmingssysteem.

Om warmte uit de grond te kunnen halen beschikt de warmtepomp over een verticaal captatienet. Door middel van boringen wordt de verticale grondwisselaar, bestaande uit aardsondes en buizen, verticaal in de ondergrond aangebracht.

warmtepomp met diepteboring

Wat zijn de voordelen?

Heb je een woning met een grote of eerder kleine grondoppervlakte? Aangezien het mogelijk is om ook meerdere kleine boringen te maken kan deze warmtepomp bijna overal geïnstalleerd worden. En dat is lang niet het enige voordeel dat een verticale warmtepomp te bieden heeft. Zo is de pomp ook onderhoudsvrij, stoot ze amper of geen CO2 uit en geniet ze van een lange levensduur.

Wist je trouwens dat de seizoenen geen invloed hebben op het rendement van deze warmtepomp? Zo geniet je het hele jaar door van een constant en hoog rendement! Maar er is wel een keerzijde aan de medaille. Het kostenplaatje voor een warmtepomp met diepteboring is prijzig. De boringen die nodig zijn voor deze warmtepomp kosten erg veel geld. Bovendien heb je ook een vergunning nodig voor het uitvoeren van de grondboringen.

Meer weten?

Wil je graag meer weten over een warmtepomp met diepteboring? Ben je benieuwd of deze warmtepomp de beste keuze is in jouw situatie? Doe dan beroep op Van der Vurst. Wij staan je graag bij met raad en daad. Contacteer ons via 053/39.53.39 of via ons contactformulier.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven