Waarom kiezen voor Van der vurst?

Waarom kiezen voor een Weishaupt condensatieketel?

Sinds 2015 is het verplicht om een condensatieketel te laten plaatsen als je een oude ketel wil vervangen. Dit is het gevolg van een Europese maatregel. Tegenwoordig wordt er zelfs aangeraden om over te stappen op een warmtepomp in plaats van een verwarmingsketel. Dit gaat echter gepaard met een stevig kostenplaatje waardoor je misschien toch liever kiest voor een condensatieketel. In deze blog leggen we uit waarom je in dat geval best voor een Weishaupt condensatieketel kiest.

Hoe werkt een condensatieketel?

Condenseren is eigenlijk warmte recycleren. Een condensatieketel werkt op een heel speciale manier: bij de verbranding van aardgas of stookolie komt waterdamp vrij die nog erg veel warmte bevat. Bij een traditionele ketel gaat die warmte verloren, want de waterdamp wordt onmiddellijk langs de schoorsteen afgevoerd. Een condensatieketel onttrekt deze warmte uit de waterdamp door condensatie.

Ze gebruikt ze vervolgens voor de verwarming van jouw woning. Er is dan ook bijna geen energieverlies meer. Vergeleken met een oude ketel kan je zo tot 35% besparen op jouw energiefactuur.

Voordelen van een Weishaupt condensatieketel

Een bijkomend voordeel van een Weishaupt condensatieketel is dat deze heel weinig elektriciteit verbruikt dankzij de energiebesparende pomp. Combineer de condensatieketel met zonnepanelen en je kan nog meer besparen. De Weishaupt ketel is bovendien erg stil in gebruik. Verder kan je deze bedienen via een bedieningseenheid in de ketel of optioneel in de woonkamer, via een app of via het internet. Zo geniet je van een comfortabel en eenvoudig te bedienen systeem.

Het merk Weishaupt staat voor duurzame en kwalitatieve producten. Dat vertaalt zich in een lange levensduur en de uitgebreide garantie die je op de ketels krijgt. Daarom is een vervanging van jouw huidige ketel door een Weishaupt condensatieketel zeker een goede keuze!

Meer informatie en vrijblijvende offerte

Wil je meer informatie over een Weishaupt condensatieketel? Neem dan contact met ons op. Wij stellen graag vrijblijvend een offerte voor je op. 

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven