Waarom kiezen voor een Weishaupt condensatieketel?

Waarom kiezen voor een Weishaupt condensatieketel?

Sinds 2015 is het verplicht om een condensatieketel te laten plaatsen als u een oude ketel wil vervangen. Dit is het gevolg van een Europese maatregel. Tegenwoordig wordt er zelfs aangeraden om over te stappen op een warmtepomp in plaats van een verwarmingsketel. Dit gaat echter gepaard met een stevig kostenplaatje waardoor u misschien toch liever kiest voor een condensatieketel. In deze blog leggen we uit waarom u in dat geval best voor een Weishaupt condensatieketel kiest.

Hoe werkt een condensatieketel?

Condenseren is eigenlijk warmte recycleren. Een condensatieketel werkt op een heel speciale manier: bij de verbranding van aardgas of stookolie komt waterdamp vrij die nog erg veel warmte bevat. Bij een traditionele ketel gaat die warmte verloren, want de waterdamp wordt onmiddellijk langs de schoorsteen afgevoerd. Een condensatieketel onttrekt deze warmte uit de waterdamp door condensatie.

 Weishaupt condensatieketel thermostaat

 

Ze gebruikt ze vervolgens voor de verwarming van uw woning. Er is dan ook bijna geen energieverlies meer. Vergeleken met een oude ketel kan u zo tot 35% besparen op uw energiefactuur.

Voordelen van een Weishaupt condensatieketel

Een bijkomend voordeel van een Weishaupt condensatieketel is dat deze heel weinig elektriciteit verbruikt dankzij de energiebesparende pomp. Combineer de condensatieketel met zonnepanelen en u kan nog meer besparen. De Weishaupt ketel is bovendien erg stil in gebruik. Verder kan u deze bedienen via een bedieningseenheid in de ketel of optioneel in de woonkamer, via een app of via het internet. Zo geniet u van een comfortabel en eenvoudig te bedienen systeem.

weishaupt condensatieketel

Het merk Weishaupt staat voor duurzame en kwalitatieve producten. Dat vertaalt zich in een lange levensduur en de uitgebreide garantie die u op de ketels krijgt. Daarom is een vervanging van uw huidige ketel door een Weishaupt condensatieketel zeker een goede keuze!

 

Meer informatie en vrijblijvende offerte

Wilt u meer informatie over een Weishaupt condensatieketel? Neem dan contact met ons op. Wij stellen graag vrijblijvend een offerte voor u op. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail