Waarom kiezen voor Van der vurst?

Kan ik mijn zonnepanelen verhuizen?

Heb je geïnvesteerd in zonnepanelen en sta je op het punt te verhuizen naar een nieuwe woonst die niet voorzien is van zonnepanelen? Dan neem je die van jou misschien wel graag mee. Maar kan je zomaar je zonnepanelen verhuizen en is dit zinvol? 

Is je nieuwe woning geschikt voor je huidige installatie?

Of je oude zonnepanelen verhuizen naar je nieuwe woonst zinvol is, hangt af van enkele factoren. Hoe zit het bijvoorbeeld met de oppervlakte, oriëntatie en hellingsgraad van je nieuwe dak? Valt er überhaupt zon op? Met die factoren dien je rekening te houden wanneer je beslist al dan niet je zonnepanelen mee te nemen naar je nieuwe woonst. 

Wat betekent het voor de verkoopovereenkomst?

Zonnepanelen behoren tot de onroerende goederen. In principe zijn ze dus inbegrepen in de verkoop van je huidige woning. Als je de installatie wil meenemen, moet je dat dus expliciet als clausule in de verkoopakte laten opnemen. Hou er wel rekening mee dat dit een waardevermindering van je huidige woning betekent. 

Zonnepanelen verhuizen

Hoeveel kost het?

Hou in je achterhoofd dat er aardig wat werk komt kijken bij het verplaatsen van zonnepanelen. Eerst dien je de volledige installatie te laten ontmantelen en vervoeren, om daarna alles opnieuw te laten opbouwen en aansluiten. Verder dien je de installatie ook weer te laten keuren door een erkende keurder. Zoals al aangegeven zal je er bovendien van uit moeten gaan dat je huidige woonst minder zal opbrengen zonder zonnepanelen.

Je zonnepanelen verhuizen naar je nieuwe woonst?

In principe is het dus mogelijk om je zonnepanelen mee te verhuizen naar je nieuwe woonst. Maar gelet op de waardevermindering van je huidige woning en de kosten om de zonnepanelen te verplaatsen raden wij het niet aan. De meerprijs die je voor je huidige woonst krijgt kan je beter gebruiken om een modern systeem te laten plaatsen dat helemaal is aangepast aan je nieuwe woonst. Bovendien kan je met de nieuwe generatie zonnepanelen op een hoger rendement rekenen en heb je mogelijk recht op een tegemoetkoming.

Laat je zonnepanelen door ons installeren

Wil jij zonnepanelen laten installeren op je nieuwe woning? Wij tonen je graag de voor- en nadelen van de verschillende types zonnepanelen en helpen je om de knoop door te hakken. Daarnaast maken wij graag een vrijblijvende offerte op maat op. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Meer info en vrijblijvende offerte

Wil je graag meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je graag verder.

Van der Vurst bvba

Gentsesteenweg 274A
9420 Erpe-Mere

T. 053 39 53 39
M. info@vandervurst.be

BTW-nummer: BE0879.849.287

Volg ons

Scroll naar boven