Waarom is een goed ventilatiesysteem zo belangrijk voor uw huis?

Waarom is een goed ventilatiesysteem zo belangrijk voor uw huis?

Huizen en gebouwen worden steeds beter geïsoleerd. Dat is goed voor het milieu en de portemonnee, want hierdoor verspillen we minder energie. Maar dit betekent wel dat u extra aandacht moet besteden aan een goed ventilatiesysteem in huis. Ventilatie is namelijk erg belangrijk voor uw gezondheid. En wist u dat een goed systeem ook nog een extra voordeel oplevert?

Ventilatie zorgt voor een gezonde omgeving

Misschien bent u het zelf al eens tegengekomen: u komt binnen in een ruimte en het ruikt er muf. Het eerste wat u dan doet is een raam openzetten om frisse lucht binnen te laten. Deze geurtjes zijn meestal het gevolg van zweten, uitademen etc. De slechte luchtkwaliteit kan zorgen voor allerlei gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en benauwdheid. Vooral vocht in huis kan erg slecht zijn voor uw gezondheid. Door een te vochtige lucht kunnen er schadelijke schimmels ontstaan. Deze ontstaan omdat het vocht niet weg kan en condenseert op ramen, muren en plafonds. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook wanneer u net een douche genomen heeft. Doordat het vocht op de muur blijft staan, krijgen schimmels de kans om te groeien. Ventilatie zorgt ervoor dat deze vochtige lucht wordt afgevoerd en er nieuwe, gezonde frisse lucht wordt aangevoerd.

Extra voordeel door goed te ventileren

Wat veel mensen niet weten is dat goede ventilatie nog een extra voordeel biedt: het is goed voor de portemonnee. Vochtige en vervuilde lucht is namelijk moeilijker te verwarmen dan droge en schone lucht. Een goed ventilatiesysteem zorgt er dus voor dat uw energiekosten zullen dalen.

ventilatiesysteem

Hoe zorg ik voor een goede ventilatie in huis?

Ventileren kan op verschillende manieren. Door in de ochtend uw ramen een kwartier open te zetten heeft u snel weer frisse en schone lucht in huis. Maar dit is in de meeste gevallen niet voldoende. Het is belangrijk om te zorgen voor een constante aanvoer van schone lucht. U kunt uw ramen en deuren natuurlijk niet altijd openzetten voor wat frisse lucht. Daarom is het belangrijk dat u kiest voor een goed en geschikt ventilatiesysteem. Tegenwoordig is een degelijk ventilatiesysteem verplicht bij een nieuwbouwproject of een grondige renovatie.  

Eens gekozen voor een goed ventilatiesysteem is het belangrijk dat u uw systeem op tijd laat reinigen. Zo geniet u van minder energiekosten, minder stof in huis en een betere luchtkwaliteit.

Meer weten over het belang van een goed ventilatiesysteem? 

Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen. Welk type het meest geschikt is voor u hangt af van een aantal zaken. Zo zal er gekeken worden naar het type woning en de grootte ervan. Benieuwd welk type ventilatiesysteem het best bij uw situatie past? Of wilt u weten of uw ventilatie nog optimaler kan? Neem dan gerust contact met ons op! Wij bieden ventilatiesystemen aan van topmerken zoals Renson en Ubbink. Samen met u vinden wij de passende oplossing!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail